kolteszet_napja_768_x_432_600x337.png
Több versmaraton is lesz Nógrád megyében a költészet napjánForrás: unsplash

A költészet napja alkalmából Pásztón versmaratonra várják az óvódásokat, iskolásokat, felnőtteket és versszeretőket a Teleki László Városi Könyvtár munkatársai. A helyszínen bárki elmondhatja, felolvashatja kedvenc magyar költője versét. A közös versmondáson szívesen látnak magyar költők neveit, verscímeket tartalmazó transzparenseket is.

 

Salgótarjánban a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban lesz a Minden rendű emberi dolgokhoz című zenés irodalmi előadás, amelyen a Zenthe Ferenc Színház Versvándorok csoportja szerepel. A József Attila dombormű megkoszorúzása után a résztvevők Radnóti Miklós szobránál helyezik el a megemlékezés virágait. Az idézetek falán mindenki elhelyezheti kedvenc verse címét. Délután Salgótarjánban is versmaratont szervez a Balassi Bálint Asztaltársaság és a Pál József Alkotói Kör.


adult_book_series_college_545068_600x399.png
Kedvenc verseiket olvashatják fel Pásztón és Salgótarjánban isForrás: Pexels

 

Csütörtök este Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban versekkel, megzenésített versekkel tisztelegnek az idén évfordulós költőóriások és a magyar líra előtt. A Madách Imre Városi Könyvtárban kedd délután rendezik a költészet napi programot, Patka Heléna Vallomás a csodáról című irodalmi estjét. Az előadás Csinszka szemével mutatja be Ady Endre halhatatlan alakját.