rippl_szinyei_600x449.png
Rippl Rónai: Szinyei Merse Pál portréja (1911.)

A programok között van a Szinyei Merse Pál műveiből május 17-én nyíló kiállítás, amelyen többek között látható lesz a Rippl-Rónai Józsefnek Szinyeiről készült portréja is. A Rippl-Rónai összművészeti fesztivál május 30. és június 2. között lesz, ahol kiálltótéri és utcaművészeti programok egyaránt várják az érdeklődőket.

A város egyik legrégebbi rendezvénye, a kétévente sorra kerülő Katonazenekari Fesztivál június 7-én lesz, a Nemzetközi Ifjúsági Sport Fesztivált pedig július 4. és 10. között rendezik meg, ahol a sportolók labdarúgásban, kézilabdában, röplabdában és kosárlabdában mérik össze tudásukat.


rippl_ronai_fesztival_2015_01_600x476.png
Rippl-Rónai Fesztivál 2015Forrás: ripplfeszt.hu

A Nyári Színházi Esték előadásait júliusban a Szivárvány Kultúrpalotában, valamint a Vigasságok terén láthatja a közönség. Augusztus 13. és 19. között 10. alkalommal szervezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, amelynek idén is Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész a művészeti vezetői.

A város nagyrendezvényei között szerepel a Miénk a város elnevezésű fesztivál szeptember 6. és 8. között, amelynek igényes szórakoztató programjai, esi koncertjei 4-5 ezer érdeklődőt vonzanak. A szeptember 13-án és 14-én zajló Méz Fesztivál a somogyi méhészeti termékeket népszerűsíti.


mienk_a_vaos_600x450.png
Miénk a városForrás: youthhandballfestival.org

A decemberi Kaposvári Adventet azért szervezik, hogy a város polgárai átélhessék a meghitt, ?békebeli" adventi hangulatot, részeseivé váljanak az ünnepi eseményeknek, megismerhessék a karácsonyváró időszakhoz kapcsolódó szokásokat. A hagyományoknak megfelelően szilveszterkor tűzijáték lesz a belvárosban, az újévi kiemelt események sora az újévi koncerttel indul.