Peller-Szendy
Peller Károly és Szendy Szilvi
Fotó forrása: operett.hu

Az idei, négynapos fesztivál a családosan érkezők számára is tartalmas kikapcsolódást nyújt majd, és lehetőséget teremt arra, hogy minél többen közelebbről is megismerkedjenek a hungarikumnak számító műfajjal. A gazdag programkínálat ? látványos nyitóceremónia, kiállítás az operett egykori csillagairól, operett-előadások, zenés estek, pódiumműsorok, szakmai beszélgetések, gálakoncert ? mellett ingyenes gyermekprogramok, arcfestés, kézműves foglalkozások, bábjátékos előadás és OperettFaloda várja a szórakozni és felüdülni vágyókat.

 

Allami_aruhaz
Jelenet a kecskeméti Katona József Színház Állami áruház című előadásából
Fotó forrása: kecskemetikatona.hu

A fesztivál megnyitóünnepségét június 20-án, csütörtökön 17:00 órakor tartják a színház előtti téren Oszvald Marika Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, érdemes művész közreműködésével, amelyet 19:30 órától a kecskeméti Katona József Színház Állami áruház című operett-előadása követ a Nagyszínházban.

 

A pénteken változatos műsorral várják a közönséget, a János vitéz című meseoperettel, Peller Károly önálló estjével, az esti főműsort pedig a budapesti József Attila Színház hozza el Veszprémbe, a Csókos asszony című operett garantált kikapcsolódást jelent a műfaj kedvelőinek.

 

zsadon_andrea_szolnoki_tibor-002_2060641_8377
Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor
Fotó forrása: koncert.hu

Szombaton napközben a Veszprémi Petőfi Színház októberi bemutatójából, a Mária főhadnagyból láthat ízelítőt a közönség, majd Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor pódiumműsora lesz látható. Este ismert operettdalok csendülnek fel a nagyszínházban a Csíki Játékszín művészeinek előadásában, akik a Mágnás Miskával érkeznek az operett-fesztiválra.

 

A négynapos operett-ünnep nagyszabású gálával ér véget vasárnap a Budapesti Operettszínház művészeinek közreműködésével, az esten fellép Oszvald Marika, Peller Károly, Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Lukács Anita, Laki Péter, Szendy Szilvia és Vadász Zsolt.