atancfesztivalja
Forrás: hangvilla.com

A fesztivál nyitórendezvénye már idén az Európa Kulturális Fővárosa program jegyében zajlik majd. A Haszkovó Live a lakótelepen élőket szólítja meg a helyben rendezett ingyenes előadásokkal. Az Agóra előtti téren lesz látható Gergye Krisztián Társulatának Ha mi árnyak című darabja, és Ladányi Andrea Lost Angel – LA című élőzenés produkciója.

veled_vagyok
dot.Consla: I hear you – Veled vagyok Forrás: hangvilla.com

Az Agóra színháztermében május 22-én a Frenák Pál Társulat Frisson című előadásával lép fel, másnap pedig Gergye Krisztián Társulata és Gloria Benedikt osztrák balerina közös produkciója, a Kokoschka babája várja a közönséget.

A fesztivál fő helyszínén, a belvárosi Hangvilla rendezvényközpontban május 23-án a Duda Éva Társulat Utópia című produkcióját, másnap a Közép-Európa Táncszínház előadásait láthatják a nézők. Május 25-én a Győri Balett társulata adja elő a Forgószél, avagy a képzelet csodája című mesebalettet, a Pataky Klári társulat előadásában pedig a Mint egy táj című produkciót tekinthetik meg az érdeklődők.

MintegytajPatakiKlariBethlenJGy183
Pataky Klári: Mint egy táj
Forrás: hangvilla.com

A fesztivál utolsó napján a Hangvillában az I hear you – Veled vagyok című táncelőadás látható majd Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zenéjével, a Magyar Táncművészeti Egyetem a Jövő csillagai című darabot mutatja be, a program végén pedig díjkiosztót és gálaestet rendeznek, amelyen M. Tóth Géza új, Matches című filmjét vetítik.

A fesztivál harmadik helyszínén, az inotai Retro Színházban május 24-én a Dart Társulat, másnap a Székesfehérvári Balett Színház lép közönség elé.

További információ az esemény honlapján.