cstp_blog_cst_bg_600x390.png
Cseh és Bereményi
Cseh Tamás 1970-ben ismerkedett meg Bereményi Gézával, és azonnal belevágtak a közös munkába. Néhány évvel később Bereményivel és Másik Jánossal együtt adták ki a korabeli viszonyokra reflektáló, Levél nővéremnek című lemezt. A következő az Antoine és Desiré című album, majd a Fehér babák takarodója. Cseh a nyolcvanas években csatlakozott az épp megalakult Katona József Színházhoz, ahol számos darabban szerepelt. Miután Bereményi egy ideig nem írt több szöveget, Cseh Tamás Csengey Dénessel szerezte tovább a dalait, ebből született többek között a Mélyrepülés című album. A rendszerváltozás után Cseh újra Bereményivel kezdett dolgozni, így készítették el az Új dalok albumot.

Az egyedülálló hangulatú dalok mellett Cseh az általa indított bakonyi indiántáborokról is híres volt. Gyermekkora óta érdeklődött az indián kultúra iránt és az érettségi után néhány társával elhatározta, hogy indián öltözékben megküzdenek egymással. Így született meg a bakonyi indiánjáték: a csapathoz folyamatosan újak csatlakoztak, és kutatni kezdték, hogyan éltek, harcoltak, hímeztek vagy beszéltek az amerikai őslakosok. A máig is két héten át tartó játékban a résztvevők különböző törzsekbe tartoznak, mindnek saját szokásrendszere, dalai, táncai vannak. Cseh Tamás 2009-es temetésén társai indián hagyományok szerint búcsúztak el tőle.


trip_hajo_600x225.png
Trip Hajó

?Cseh Tamás különös, komplex előadóművész volt, akinek énekesként is nagyon erős volt a színpadi kisugárzása. Színészként is nagyszerűen működött, egyedülállóan adta vissza a szocializmus hangulatát. Egy-egy verssora szállóigévé vált, dallamait kitörölhetetlenül dúdolta több generáció? ?mondta el Magács László, a TRIP vezetője.

Január 26-án 18.30 - tól a hajón a közönség kedvenc dalaiból élőben húzzák ki az aznapi repertoárt, a Vodku fiai énekelik Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János dalait, Magyarország legfontosabb dalait.

.