Perenyi_Miklos
Perényi Miklós

A fesztivál pénteken a Miből lesz a cserebogár… című gálahangversennyel kezdődik, ahol az országos versenygyőztes fiatal művészek zenélnek majd. Házigazda: Molnár Szabolcs zenetörténész. 20:30-kor a Budapesti Vonósok a Társaskör zugaiba kalauzolják a hallgatóságot egy egyórás sétára, ahol különböző zenetörténeti korszakokból válogatott kamaraműveket szólaltatnak meg, és mutatják be a szerzemények kulisszatitkait is.

 

Szombaton egy beszélgetéssel indul a program Perényi Miklós csellóművésszel, majd 18:00-kor Perényi Miklós és a Budapesti Vonósok közös koncertjén Haydn- és Csajkovszkij-művek hangzanak el. 20:30-kor László Attila Liszt Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és barátai együtt zenélnek a Budapesti Vonósokkal. A koncerten elhangzik László Attila Concerto for Jazz Guitar & Chamber Orchestra című darabjának ősbemutatója, ezen kívül szerepel még a programban a szerző másik két hasonló összeállítású együttesre írt kompozíciója.

 

Voros_Eszter
Vörös Eszter

Vasárnap 16:00-kor kezdődik a Budapesti Vonósok matinékoncertje, 18:00-kor pedig Több mint tangó címmel Vörös Eszter és a Budapesti Vonósok közös koncertje.

A fesztivált kerti mulatsággal zárják.