2005-ben alakult meg két házaspár részvételével a Magyar Zongorás Négyes. Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész elsősorban szólistaként ismert és megbecsült művésze a nemzetközi hangversenyéletnek, de gyakran muzsikál együtt feleségével, Hegedűs Katalinnal is. Farkas Zsolt és Várnagy Andrea pedig négykezes művek előadóiként a Zeneképzelet című lemezeikkel, ill. a nemrég megjelent Liszt kiadványukkal hívták föl magukra a figyelmet. Sok-sok gyermekkel és felnőttel osztották meg a zene örömét.

A két házaspár közös hangversenyein nem csak nyolckezes darabok, hanem a zeneirodalom négykezes és két zongorára írott remekművei is megszólalnak. Közeledő koncertjük programját igyekeztek úgy összeállítani, hogy az méltó módon illeszkedjen a 150 éves Vigadó ünnepi rendezvényeihez.

zongoras_negyes

Tavaly már adtak a helyszínen egy nagysikerű koncertet (akkor is a Hegedűs házaspár cége, a Stúdió Liszt Kft. rendezésében). Barátságukat erősíti közös hitük, a zenéről és annak közvetítéséről vallott nézeteik hasonlósága. A mély emberi kapcsolatok világába enged bepillantani egy ilyen különlegesnek ígérkező párbeszéd ? négyesben.

 

 

VIGADÓ DÍSZTEREM

2015. január 18. vasárnap 19.30

?Házaspár(ok) a zongorá(k)nál?

A Magyar Zongorás Négyes hangversenye

Tagjai: Farkas Zsolt Várnagy Andrea és Hegedűs Endre Katalin

 

Műsoron négykezes, kétzongorás és nyolckezes művek:

Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány

Sibelius: Karelia nyitány

Mendelssohn: Hebridák-nyitány

Chabrier: Espagna

– szünet –

Beethoven: Egmont-nyitány

Schumann: Andante változatokkal

Dvořák: Három szláv tánc

Liszt: Pesti karnevál

 

Jegyek válthatók 3000 és 4000 forintos áron az összes ismert jegyirodában.