konyvparaA három könyvtár által hirdetett pályázat részletei:

Könyvpara ? kortársakról kamaszoknakcímmel Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye könyvtárai 5+1 fordulós online vetélkedőt hirdetnek Közép-Dunántúl 5-8. osztályos tanulói számára. Az interneten zajló fordulókban a legjobb eredményt elérő csapatok egy székesfehérvári vidám döntőn mérhetik össze a tudásukat. Az online fordulók 2013 októberétől 2014 februárig tartanak, a döntőt 2014 márciusában rendezzük

A játékra max. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, melyek tetszőlegesen szerveződhetnek, a csapattagoknak nem kell osztály- vagy iskolatársaknak lenniük. A nevezéskor még az sem fontos, hogy barátok legyetek, a játék végére úgyis elválaszthatatlanok lesztek. Nevezési díj nincs.

 

A legjobb eredményt elérő csapatokat értékes jutalomban részesítjük.

 

Mindenkinek jó vetélkedést, tartalmas időtöltést és sok új barátot kívánunk!

 

Útmutató a vetélkedőhöz

 A játék menete

– A vetélkedő 5 online fordulóból (2013. október ? 2014. február) és egy Székesfehérváron rendezendő döntőből áll (2014. március)

– A vetélkedővel kapcsolatos anyagok és feladatok a hónap elején www.vmk.hu/vetelkedo címen érhetők el.

– A döntőbe az online fordulók során megyénként legjobb eredményt elérő 5-5 csapatot hívjuk meg. A döntőbe bejutottak számára az utazás megszervezéséről a játék meghirdetői gondoskodnak.

– A döntőben semmilyen segédeszköz, így a játék során feldolgozott könyvek sem használhatók, a feladatokat az előző fordulók anyagaiból állítjuk össze.

– Minden forduló 10 feladatból áll. A feladatok megoldása az egyes fordulókon belül bármikor abbahagyható és folytatható.

 

Jelentkezés:

– A játékra max. 4 fős, felső tagozatos csapatok jelentkezését várjuk Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye területéről. A csapatok tetszőlegesen szerveződhetnek (a csapattagoknak nem kell osztály- vagy iskolatársaknak lenniük).

– Nevezési díj nincs.

– A játékba a 3. online fordulóig bármikor be lehet kapcsolódni.

 

Egyéb információk:

– A játékról érdeklődni a szervező könyvtárakban lehet.

– Az egyes fordulók értékelését, valamint a döntő zsűrizésének feladatait a megyei és városi könyvtárak munkatársai végzik.