A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép első számú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar 2016 januárjában 80 állomásos latin-amerikai turnéra indul. Az együttes a turné előtt, 2015 november 6-án és 7-én Budapesten koncertezik.

 

Fülbemászó slágereivel a Habana Social Club méltó utódja a Buena Vista Social Clubnak. A több mint fél évszázados múlttal rendelkező Habana Social Club jelenleg 11 fős zenekar. Évtizedek során többször megújult, fiatal virtuóz zenészek csatlakoztak az idősebb tagok mellé. Clemente Hechevarria és Rubén Gonzalez alapítók szerint: ?A kubai nép életéhez, sorsához, emlékeihez egy-egy dal kötődik, amelyek a világ minden emberéhez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a mi bánatunkat és boldogságunkat. Ez a zenei örökség óriási alázatot és felelősséget kíván tőlünk, előadóktól.?

Habana-Social-Club2

 

A magyar koncertturné alatt számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozása hallható. Felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek: Flor palida, Chan ? Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, Che commandante, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, vagy a Se que te amo.

 

A koncert minden korosztály számára zenei csemege: az autentikus díszlet, a kubai táncosok, a színes jelmezek, a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés különlegessé varázsolják az estét.