Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain (Francois Damiens ? Tango Libre ? Szabad a tánc, Körberajzolva) e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul.

 

A férfi messzi helyekre jut el, kizárólag arra támaszkodva, hogy a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltűnése előtt. Alain kontinenseken átívelő útján az egyetlen társa a fia lesz, aki feláldozza gyerekkorát, hogy elkísérje őt e látszólag végtelen és egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Muszlim fundamentalista vezetőkkel, amerikai fejvadásszal (az Oscar-jelölt John C. Reilly ? A Galaxis őrzői, Chicago), terroristákkal és a távoli kultúrák hétköznapi emberével egyaránt találkoznak, hogy az eltűnt lány nyomára akadjanak.

 

A kétszeres César-díjas forgatókönyvíró, Thomas Bidegain (A próféta, Rozsda és csont) erőteljes rendezői debütálásában a klasszikus westernek allegóriáját használja, hogy közben érzékenyen bontsa ki egy család széthullásának apró részleteit. A Cowboyok világpremiere a 65. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában van.

 

 

Eredeti cím: Les cow-boys

Nemzetközi cím: The Cowboys

Gyártó: Les Productions du Trésor

Hossz: 116 perc

Országos bemutató: 2015. november 26.

Magyarországon forgalmazza a Mozinet

 

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Dheepan ? Egy menekült története

(Dheepan, 109?, francia film)

 

 

Cannes 2015 ? Arany Pálma!

 

Dheepan Srí Lanka-i tamil, akinek menekülnie kell hazájából. Franciaországban próbál új életet kezdeni: egy lakótelepen lesz gondnok. A többi menekülttel és a helybeliekkel éppolyan lassan formálódik a kapcsolata, mint új családjával?

 

Rendező: Jacques Audiard

Forgatókönyvíró: Jacques Audiard, Thomas Bidegain, Noé Debré

 

Szereplők:

Jesuthasan Antonythasan

Kalieaswari Srinivasan

Claudine Vinasithamby

 

Bemutató időpontja: 2015. október 29.

 

Korhatár-besorolása egyelőre nem ismert!

 

Forgalmazza a Cirko Film