fbpx

Pünkösdi programok a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban

Népzenével, jazzkoncerttel és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban a pünkösdi hétvégén. A látogatók különös hangszereken, többek között egy konzervdobozból készült gitáron is zenélhetnek majd.

A programsorozat első napján, pénteken népdalokat játszik hangszerkísérettel a vajdasági Szent Mauríciusz Kórus és a Bakos Árpád Trió annak emlékére, hogy Kodály Zoltán idén éppen száz évvel ezelőtt járt Bakonybélben népdalokat gyűjtve.     

Szombaton festészeti foglalkozáson vehetnek részt a látogatók Novák Erik festőművész vezetésével, a Bakos Árpád Trió Vándorének című előadását követően pedig az Erdőkerülő Quartet lemezbemutató koncertjére kerül sor. Dés András három zenésztársával vette fel az Erdőkerülő Quartet bemutatkozó albumát a Bakonyban, fát, köveket és vizet használva hangszerként.     

Vasárnap a Pannonhalmi Bencés Gimnázium kórusa lép közönség elé, ezt követi a HolddalaNap Zenekar családi programja, ahol balkáni, perzsa, latin-amerikai és flamenco hangszerek csendülnek fel. Ezután a már nem használt tárgyak újrahasznosításával hangszerek születnek, például régi számítógép-klaviatúrából shaker. A kész hangszereket közösen meg is szólaltathatják majd a résztvevők.          

A délután második felében Novák Erik festőművész festészeti workshopján lehet részt venni, majd Illés Eszter fuvolaművész és Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész koncertje zárja a programsorozatot. A rendezvény a Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa program támogatásával valósul meg.

Nyitókép: Szent Mauríciusz Monostor/Veronika Váliczkó

A rovat további cikkei