„Az új szezon programjának összeállításakor olyan darabokat válogattunk, melyek a sokszínűség jegyében egyrészt az élményekkel teli, katartikus esték lehetőségét biztosítják nézőinknek, másrészt remek szerepeket és izgalmas feladatokat nyújtanak a társulat és a rendezők számára. Az évad repertoárján musical, tragikomédia és színmű éppúgy helyet kapott, ahogyan bohózat, népszínmű és felnőtteknek szóló rémvarieté is szerepel. A járványhelyzet miatt két olyan korábban meghirdetett bemutatónk, az Elmebáj (Amit a lakáj látott a kulcslyukon át) és a Részegek tervéről is le kellett mondanunk, melyek pótlására az új évadban végre sor kerülhet” – vázolta az évadot Crespo Rodrigo, a színház igazgatója.

A 2022/2023-as évadban öt nagyszínpadi bemutató lesz.

Peter Shaffer Amadeusát Guelmino Sándor, a The Tiger Lillies, Julian Crouch és Phelim McDermott musicaljét, a Jógyerekek képeskönyvét Szikszai Rémusz rendezi. Ivan Viripajev Részegek című darabját Sebestyén Aba, Ödön von Horváth Kasimir és Karoline című népszínművét Fehér Balázs Benő viszi színre. Mikola Gergő, a színház színművésze első alkalommal rendez, Joe DiPietro és Jimmy Roberts Te édes, de jó vagy, légy más című musicaljét szintén a nagyszínpadon láthatja a közönség.

A kamarateremben egy premierre kerül sor.

Joe Orton Elmebáj című bohózatát Guelmino Sándor jegyzi.

A tánc műfaja az eddiginél még hangsúlyosabb szerepet kap az évadban, mivel a színház az NKA Imre Zoltán-programjának egyik IZP-pontjaként működik.

A gyerekelőadások szokás szerint a magas minőséget képviselik, többek között a győri Vaskakas Bábszínházból, a veszprémi Kabóca Bábszínházból, a szombathelyi Mesebolt Bábszínházból, a zalaegerszegi Griff Bábszínházból és a budaörsi Latinovits Színházból érkező produkciókat láthatnak a legfiatalabb nézők.

A társulathoz a következő évadtól új tagként Bartos Ági csatlakozik, Csabai Csongor ötödéves kaposvári egyetemi hallgató pedig a szakmai gyakorlatát tölti majd Tatabányán.

Nyitókép: a tatabányai Jászai Mari Színház társulata. Fotó: Sipos Zoltán