A befolyt összeget a profi forgatási körülmények megteremtésére és a film látványvilágának megvalósítására fordítja a stáb.

„A Karantén Zóna az első filmes produkció a platformon, ráadásul övék az első olyan kampány, ahol három nap alatt összegyűlt az első célkitűzésben meghatározott összeg. Bízom benne, hogy a hagyományos finanszírozási formák mellett egyre több alkotó él majd a crowdfunding lehetőségével. Itt a remek példa, milyen sikereket lehet elérni vele. Büszke vagyok rá, hogy a StageHive adott otthont ennek az izgalmas kampánynak” – mondta Meczner Vera, a StageHive alapítója.

Pásztor Erzsi

A kampány kezdete egybeesett a szkeccsfilm első részének forgatásával. A magányos, idős hölgy telefonos bejelentése után, két önkormányzati dolgozó érkezik a lakásába, akik nem is sejtik, hogy életük legkülönösebb küldetésére érkeznek. Az ötrészesre tervezett sorozat második epizódját október végén forgatják.

„Ez a módszer teljesen ellenkezik az ember pénzköltési szokásaival, hiszen a támogatásért cserébe legfeljebb egy ígéretet tudsz felmutatni. Csak remélni tudod, hogy az emberek elhiszik neked, hogy képes vagy megvalósítani, amit szeretnél” – mondta Zsótér Indi Dániel rendező.

A Karantén Zónába egyes epizódjaiban mások mellett feltűnik Pásztor Erzsi, Krausz Gergő, Makranczi Zalán, Tankó Erika és Tolnai Klára.

Fotó: Bielik István

A forgatókönyvet a Wartburggal is díjat nyert Vida Orsolya jegyzi, a rendező-író pedig Zsótér Indi Dániel.

Nyitókép: Ferencz Attila és Sütő Ildikó, forgatási fotók: Geibl Kata