Az augusztus 20. és 23. között megrendezendő színpadi programok mellett a kézműves programokat hét különböző helyszínen tartják meg augusztusban és szeptemberben.

A színpadi programok a Budavári Palota Oroszlános udvarában tekinthetők meg, fellép mások mellett a Magyar Állami Népi Együttes, valamint Pál István Szalonna és bandája.

A Mesterségek Ünnepe idei témája a fejfedő, ezért januárban pályázatot írtak ki hagyományőrző kézműveseknek és dizájnereknek. A felívásra 60 pályázat érkezett, a legjobb pályaművekből kiállítást rendeznek, amelyet augusztus 21. és szeptember 6. között a Hagyományok Házában lehet megtekinteni.

Vincze Andrea, a Duna Karnevál programigazgatója ismertette: a trianoni évforduló emlékére a Duna Karnevál a Duna Művészegyüttes főszereplésével a Magyar Állami Nép Együttessel és amatőrök, valamint hagyományőrző csoportok bevonásával Üzenet haza címmel táncszínházi produkciót ad elő.

A programok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni az alábbi honlapon lehet, amelyen megtalálhatók a pontos helyszínek és programok is.

Kiemelt fotó: Papp Kornél /Péter János