A veszprémi Expresszóban az újszerű formanyelvéért díjat nyert Roletti, avagy Jakab és János legendás barátsága című színházi alkotást játsszák december 6-án.

A Rendhagyó terek programsorozat mindig különleges élményt kínál. A legújabb produkció, a TÁP Színház előadása a 12. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozón Kasza Éva-különdíjat kapott az újszerű formanyelvért.

A Roletti, avagy Jakab és János legendás barátsága egy valódi, de egyre különösebbé váló férfibarátságról szól. A darabban e speciális emberi kapcsolatnak külön „határőre” is van, aki már jó ideje szemmel tartja a címszereplő Jakabot és Jánost. Az őr jelentése szerint kezdetben ők ketten csupán átlagos szomszédok voltak, majd ivócimborák lettek, de aztán történt valami, ami miatt már képtelenség őket kategóriába sorolni.

A két barát egyre furább dolgokat művel együtt: madárfiókákat mentenek az erdőben, óvónőket inzultálnak, almacsutkával dobnak herén divatos férfiakat, idős asszonyok elől lopják el a liftet, templomi esküvőket zavarnak meg, pszichológiai kísérletekben vesznek részt, bowlingpályákat törölnek el a föld színéről és még az olajos csúszkamasszázstól sem riadnak vissza.

A darab főszereplője Janklovics Péter és Szabó Zoltán.

A 18 éven felülieknek ajánlott program ingyenes, de az egyedi színpadi nézőtér miatt legfeljebb 100 fős befogadóképességű, ezért csak online regisztrációval látogatható.