Elkezdődött a VI. Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál. A nemzetközi találkozón színházi előadásokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel készülnek november 27. és december 3. között az Eötvös10 Művelődési Házban.

November 27-én a svédországi Lindy Larrson és a Bon Bon Band Tschandala – Svédország sötét arca című előadása nyitotta meg a VI. Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivált. Az Európai Unió első nemzetközi roma színházi találkozója további öt előadással várja azokat, akik szeretnének új világokat megismerni, és nem riadnak vissza attól, hogy felülvizsgálják saját nézeteiket. Az előadásokat közönségtalálkozók követik Galyas Éva Klára, Bojár Iván, Gryllus Dorka és Bari Jutka vezetésével.

Olasz, svéd, román és magyar produkciók mesélik el saját történeteiket, hogy a tapasztalatok mentén meginduljon a párbeszéd. A fesztivál idén a generációkat választotta mottójául.

Az előadások között találunk generációs drámát a magyar országépítőkről (Országépítők), tabudöntögető beszélgetést a szexualitásról és a szüzesség mítoszáról (TikTokra kattanva) vagy akár a roma nők anyaságtapasztalatairól (Megeshetne máskép…).

A Kisebbségek színházi (ön)reprezentációja című workshopon választ kaphatunk arra, hogyan érvényesíthetik magukat a kisebbségek az Egyesült Államokban. Valóban olyan elfogadó a közeg, mint amennyire itthon annak tűnik? Az esemény regisztrációköteles.

A programokról bővebben itt olvashatnak.

A nyitóképen jelenet Lindy Larrson és a Bon Bon Band Tschandala – Svédország sötét arca című előadásából. Fotó: VI. Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál