fbpx

Romaként. Podcast, ami kihangosítja a hazai romák hangját

Elindult a Romaversitas Alapítvány videós podcastje, amelyben különböző területen alkotó és dolgozó romákkal hallható beszélgetés az identitásukról, a világról alkotott véleményükről és a szakmájukról.

A beszélgetések célja, hogy bemutassa a magyarországi romák különböző értékrendjét, gondolatait, világlátásait. A műsort Horváth Zsolt, a Romaversitas kommunikációs menedzsere vezeti, aki ezzel párhuzamosan a Kultikus podcast házigazdája is. Ebben technológiai, társadalmi kérdések popkulturális vonatkozásairól beszélget a meghívott vendégekkel.

A Romaként. első vendége Varga Erika divattervező volt, a Romani Design megálmodója, a másodiké Hegedűs Józsi énekes-dalszerző. A péntektől hallható új részben Fátyol Kamilla színésznő mesélt arról, hogy miért nem jelent számára semmit romának lenni, annak ellenére, hogy meghatározó középosztálybeli művész roma családból jön (apja Fátyol Tivadar zeneszerző, anyja Kalla Éva író, testvére a szintén színésznő Fátyol Hermina). Az adásból kiderül, hogy miért zavarja, hogy csak roma szerepekkel keresik meg, mi a problémája a média romaábrázolásával, illetve azt is megtudhatjuk, hogy milyen volt Ridley Scott Mentőexpedíciójában szerepelnie.

Nyitókép: Hartyányi Norbert/Kultúra.hu

A rovat további cikkei