Ausztráliában forgatja a két évvel ezelőtt Thaiföldön lezajlott drámai barlangi mentés történetét Ron Howard Oscar-díjas rendező. A film felvételei márciusban kezdődnek Queenslandben.

Ausztrália 13 millió ausztrál dollárral (2,9 milliárd forinttal) támogatja az MGM és Imagine Entertainment Thirteen Lives (Tizenhárom élet) című produkcióját.

A film felidézi azt, hogy 2018-ban egy ifjúsági focicsapat esett fogságba a heves esőzések okozta áradás miatt a thai Tham Laung-barlangban. A fiúk edzőjükkel napokig élelem nélkül várták, hogy elérjék őket a mentők, miközben az oxigénjük is fogyott a szűk helyen, ahova az emelkedő víz elől húzódtak. A csapat megmentésére nemzetközi mentőcsapat állt össze, amelyben brit és ausztrál búvárok is részt vettek.

A filmben sok vizuális effektust is használnak majd.

A Thirteen Lives című film az ausztrál kormány 400 millió ausztrál dolláros pénzügyi csomagjából részesül. A következő hét évben olyan nemzetközi produkciókat támogatnak a keretből, amelyek munkát teremtenek a filmiparban és hozzájárulnak a helyi gazdaság élénkítéséhez.

A barlangban több mint két hetet töltő csapatról és kimentésükről már több produkció is készült. Köztük Tom Waller The Cave című filmje, amely tavaly a dél-koreai Puszani Filmfesztiválon debütált.

Nyitókép: Ron Howard, forrás: Wikipedia