fbpx

Saját produkciók a színpadon!

Herczeg Tamás a következő évad műsorát bemutató sajtótájékoztatón elmondta, bár idén még két bemutató ? az Apácashow premierje és az Ajándékkoncert ? hátra van, két hete már minden jegy elfogyott. Ezért döntöttek úgy, hogy meghirdetik a 2019-es évad műsorát, és elkezdik a jegyértékesítést. Az igazgató felidézte, hogy 2013-ban kezdődött el a fesztivál játszóhelyeinek megújítása: a Dóm téri színpad fejlesztése lényegében befejeződött, a következő években még a több mint 25 éves lelátórendszert kívánják lecserélni. Jövő nyáron a rekonstrukciót követően, két év után a fesztivál újra birtokba veheti az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Ezzel párhuzamosan a köztudatban egy helyszínes fesztivál képét meg kívánják változtatni, elérve azt, hogy az 1200 férőhelyes újszegedi színpad a Dóm tér művészi lehetőségeivel egyenértékű játszóhellyé váljon ? tette hozzá Herczeg Tamás.

180728193645

 

Harangozó Gyula művészeti igazgató elmondta, jövőre a fesztivál a Dóm téren a szokásosnál egy héttel korábban, június 21-én kezdődik el a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Hullámzó világ című produkciójával. A táncjáték a 140 éve történt szegedi árvizet és Rózsa Sándor korát mutatja be. Ezt követően június 28-ától négy estén át a We Will Rock You című Queen-musicalt láthatja a közönség Kentaur díszletei között, július 12-én és 13-án pedig a Szerelmes Shakespeare című film színpadi változatát tűzik műsorra Szirtes Tamás rendezésében.

latvany1

 

Verdi Aidáját először 80 éve, 1939-ben mutatták be a Dóm téren Nádasdy Kálmán rendezésében, a zenekart Ferencsik János dirigálta. A népszerű operát július 26-án és 27-én játsszák. Magyarországi bemutató lesz augusztus 9-én az ötszörös Tony-díjas Titanic musical premierje. Az Újszegedi Szabadtéri Színpad Moliere Don Juanjával nyit július 19-én, majd Brecht Koldusoperáját augusztus 2-án mutatják be. Ezután, augusztus 16-ától az Erkel Színházban 15 éve nagy sikerrel játszott családi mesebalett, a Hófehérke és a hét törpe várja a közönséget ? tette hozzá az igazgató.

A 2019-es évad meghirdetésével egyidőben az új produkciókra szóló jegyek értékesítése is megkezdődött. Az első 60 jegyvásárlót, aki személyesen váltja meg a jövő évadra szóló belépőjét, páros állójeggyel lepik meg a szervezők az idei Apáca Showra!

 

További részletek ITT találhatók.

 

Forrás: MTI

Fotó: szegediszabadteri.hu

A rovat további cikkei