fbpx

Schönberg, Bruch és Adams Baráti Kristóffal és a Danubia zenekarral

Ismét egy igazi unikum a Danubia zenekar műsorán! Ahogy megszokhattuk, a Hámori Máté által vezetett együttes a 20. és 21. század legfontosabb, de olykor kevésbé ismert műveit hozza el a kedvelt hangversenydarabok mellett a közönségnek.

Jellemző rájuk a nagyvonalú és bátor műválasztás, edukatív céllal is. Ahogy a vezető karmester fogalmaz: „Kár lenne, ha a közönség nem ismerné meg ezeket a kivételes műveket, amelyek méltatlanul keveset szerepelnek a koncerttermek műsorán. A Harmonielehre egy atomerőmű, realista látomás, gyönyörű és nagy zene.”

A sorozat legutóbbi hangversenyén Britten Hegedűversenyét hallgathatta meg a közönség Pusker Júlia hegedűművész játékával. Március 19-én 19.30-kor a Zeneakadémián a Schönberg Harmonielehre című művére reflektáló Adams-művet mutat be az együttes ugyanezzel a címmel. A zenekar szólistája Baráti Kristóf lesz, akinek előadásában Bruch g-moll hegedűversenyét hallgathatjuk meg, és természetesen elhangzik egy Schönberg-mű is, a Téma és variációk.

Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus a zeneakadémiai koncertek előtt az esti programhoz kapcsolódóan informatív, ugyanakkor szórakoztató előadásokat tart, amelyek megmutatják a művek közötti összefüggéseket, az aznapi koncertműsor összeállításának szempontjait. A 17.45-kor kezdődő előadások aznapi koncertjeggyel látogathatók.

Közreműködők:
Baráti Kristóf – hegedűművész
Óbudai Danubia Zenekar
Farkas Róbert – karmester
Műsor:
Schönberg: Téma és variációk, op. 43/b (12′)
Bruch: g-moll hegedűverseny, op. 26 (25′)
Adams: Harmonielehre (41′)

További részletek itt.

Nyitókép: Óbudai Danubia Zenekar/Hrotko Bálint

A rovat további cikkei