Április 28-án mutatja be a Centrál Színház Willy Russel remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabját, a Shirley Valentine-t Balsai Móni nagyszerű tolmácsolásában, Ujj Mészáros Károly fordításában és rendezésében.

A darab egy életteli nőről mesél, de nemcsak nőknek szól, hanem férfiaknak is, hisz a boldogsághoz vezető utat és kicsit az élet értelmét keresi. Mint mindenki. Az előadást a Centrál Színházban nagy sikerrel játszott Büszkeség és balítélet rendezője, Ujj Mészáros Károly fordította és állította színpadra.

A kiváló humorú Mrs. Bradshaw egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét.  Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabad szellemű, lázadó Shirley Valentine-nal, aki Mrs. Bradshaw-ként mára olyan magányossá vált, hogy élete sorsfordító döntéseit kénytelen a konyhafallal megbeszélni. Például azt, hogy elhagyja-e Liverpoolt és a férjét, hogy Kolombusz Kristóffal együtt elhajózzanak Klitorisz szigetére.

„Monodrámát kerestünk Balsai Móninak, ő vetette fel a Shirley-t. Amikor elolvastam, kisírt szemekkel, nevetve jöttem ki a szobából, és azt mondtam, hogy ez telitalálat. Mónival csendben próbáltunk egy ideig otthon, amíg a babánk aludt, és akkor már közösen sírtunk és nevettünk. 

Az egyik legjobban, legfondorlatosabban megírt darab, amit valaha olvastam,

ahol a humort és az érzelmet olyan csodálatos egyensúlyban adagolta az író, hogy azt meggyőződésem szerint tanítani kellene. Itt nincs olyan feladott labda, ami később könyörtelen következetességgel ne lenne bezsákolva” – nyilatkozta az előadás rendezője, Ujj Mészáros Károly.

Az előadást, ami a tatabányai Jászai Mari Színház közreműködésével, az NKA támogatásával jött létre, 2022. április 28-án a Centrál Színház mutatja be Budapesten, ahol Fekete Anna díszletelemeinek felhasználásával, teljesen új köntösben, még nagyszabásúbb látványvilággal jelentkezik majd. Az előadáshoz a videóvetítést Varga Vince tervezi.

„Nagyon szeretem játszani a Shirley Valentine-t, mert eszembe juttatja a saját kamaszkori vágyaimat, terveimet, gondolataimat a világról, és miközben szembesít azzal, amit esetleg sikerült elérnem, ráébreszt arra is, hogy mi volt azokból igazán fontos, és arra is, hogy mi lehetne akár most is egy új terv része. Azért is szeretem, mert nagyon sok pozitív energiát hordoz Shirley karaktere és az egész előadás. Azt mutatja meg, hogy az ember ki tud kerülni a mélypontjaiból, hogyha bátor, és mer tenni magáért és az életéért” – mondja Balsai Móni.

Nyitókép: Balsai Móni a próbán. Fotó forrása: Centrál Színház