Mások mellett Sisi, Co Lee, bongor, iamyank és Lenkke is színpadra lépnek a harmadik Music Hungary Showcase-en november 7–8-án Veszprémben.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával partnerségben megvalósuló esemény célja, hogy a már ismert Music Hungary Konferencia kiegészüljön egy olyan kétnapos koncertsorozattal, ahol minden évben a legaktuálisabb zenei előadókkal találkozhatnak az érdeklődők.

A showcase-en a szélesebb nyilvánosság mellett a hazai zenei színtér szakemberei előtt játszhatnak a fellépők. A showcase fesztivál nyílt pályázatára jelentkező 130 zenekar és előadó közül ötnek biztosítottak helyet a szervezők, a többi fellépőt egy nyolcfős kurátori csapat javasolta, majd válogatta be a programba.

Színpadra lép a hazai hip-hop színtér két fiatal tehetsége, Sisi és Co Lee. Az Expresszóban november 7-én koncertező Sisi a kis klubok után az idei fesztiválszezonban is megmutatta tehetségét, a Müpától az Akvárium NagyHallig telt házat produkáló Co Lee pedig másnap ad műsort. Az első napon bongor is fellép, aki szövegeiben gyakran beszél a társadalmi visszásságokról. Ott lesz a showcase-en iamyank, erős basszusaival és törzsi ritmusaival a Labek & Chrobak duó, valamint konkoi is.

Szintén az elektronikus vonalat erősíti a producer Zorz, aki a Terem klub koncertjeit zárja, instrumentális vonalon pedig a Törzs mutatja be poszt-rock programját. Fellép továbbá a New Fossils, valamint a jazzes hip-hopot játszó zïp zenekar.

A világzenei színtérről koncertet ad a Hakumba, amely jazzt, fúziós zenét, surf-punkot, bluest és pop-rockot kever a dalaiban; a Kale Lulugyi autentikus roma örömzenét hoz Veszprémbe, a Duckshell tánczenéjében pedig magyar népzenei és dél-amerikai hatások is megtalálhatók.

Az alternatív zene új irányzatait Damara, a Hűvös, vagy a kisbetűs ünnepnapok képviseli. Lenkke pörgős, merengős zenéit énekléssel, rappeléssel, dorombolással, furulyázással és potméterek tekergetésével kelti életre. A Papírkutya nevű helyszínen Juhász Zoli is koncertet ad.

A képen iamyank dalszerző-producer. Fotó: Mohai Balázs / MTI