Július 16. és 20. között Gregory Porter, a Toto, Paloma Faith, a Milky Chance, valamint a Caravan Palace koncertezik a História Kertben felállított nagyszínpadon, Snétberger Ferenc pedig három nap három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben.

Júliusban ismét a sokszínű zenei műfajok és világhírű előadók találkozóhelye lesz az egykori érseki pihenőhelyből rendezvény- és koncerthelyszínné átváltozó História Kert.

A német Milky Chance a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikus zene stílusjegyeiből merítve komponálja százmilliós letöltést elérő világslágereit. A formáció zenészeit olyan előadók inspirálták, mint Bob Marley, Jimi Hendrix vagy a Red Hot Chilli Peppers, zenei stílusukat mégis nehéz behatárolni egyedi módon mixelt stíluskavalkádjuk miatt. A Caravan Palace zenéjén egyaránt tetten érhető Django Reinhardt, Lionel Hampton és a Daft Punk is, szerzeményeikben a harmincas évek fekete-fehér filmjeinek hangulatát idéző hangbetétek, cigány népzenei elemek, swinges futamok és elektronikus groove-ok keverednek.

Paloma Faith BRIT Awards-nyertes angol énekes és színésznő zenéje a soul és a jazz sajátos elegyéből építkezik, előadói stílusát sok esetben Amy Winehouse-hoz és Etta Jameshez is hasonlítják. Bejárta a világ jelentősebb koncerthelyszíneit, fellépett többek között a Glastonbury Fesztiválon is, de a The Voice zsűritagjaként is hírnevet szerzett magának. Hatodik stúdiólemeze 2024 februárjában kerül az üzletekbe, ezt követően pedig turnéra indul és Veszprémbe is ellátogat.

A kétszeres Grammy-díjas Gregory Porter globális jelenség, azon kevés előadók egyike, aki képes arra, hogy zenéjével tömegekhez juttassa el a kortárs jazzt, a kaliforniai Toto pedig a ’70-es évek azon kevés zenekarai közé tartozik, amelyek kibírták a változó trendeket és stílusokat, miközben továbbra is aktuálisak és sikeresek maradtak. Az együttes pályafutásának legnagyobb sikereiből ad elő válogatást.

2024-ben a VeszprémFest Snétberger Ferenc művészetéből ad három napon át metszetet a fesztivál exkluzív koncerthelyszínén, a Jezsuita Templomkertben: a gitáros a jazz és klasszikus műfajokból merítkező műsorait adja elő pályatársaival, barátaival és tanítványaival, akik között ott lesz Antonio Serrano spanyol harmonikaművész és Fenyő László csellóművész is.

A nyitóképen Snétberger Ferenc. Fotó: Kleb Attila