Sodró Elizával és Kiss-Végh Emőkével a főszerepben decembertől a Centrál Színház repertoárján látható a Delta Produkció Darázs című krimije.

Morgan Lloyd Malcolm krimijét hosszú évekig játszották óriási sikerrel Londonban. A történet két egykori osztálytárs újbóli találkozását meséli el. Gócpontja, a krimi maga a két nő közös iskolai múltjában gyökerezik, ahol a gyerekkori emlékek immár sérelmek és traumák lenyomataként köszönnek vissza, és határozzák meg a felnőtt létüket, személyiségüket, jelenüket. A Darázs egy fordulatokkal teli, lebilincselő történet, háttérben az iskolai zaklatás, a bullying témájával.

„Amikor a Delta Produkció játszóhelyet keresett a darabnak, és engem találtak, örömmel mondtam igent. Fontosnak tartom a Darázs témáját, és boldog vagyok, hogy olyan remek színésznők szerepelnek a Centrál színpadán, mint Sodró Eliza és Kiss-Végh Emőke – mondta el Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója.

A Delta Produkció előadása Ördög Tamás rendezésében, Sodró Elizával és Kiss-Végh Emőkével a főszerepben mutatkozott be a Kőszegi Várszínház nyári programsorozatában, ezt követően csupán néhány alkalommal volt látható Budapesten, a Kristály Színtérben. Több játszóhelyhez hasonlóan azonban ez a helyszín sem tudja kitermelni a megnövekedett költségeket a téli szezonban, így az előadás jövője bizonytalanná vált.

„Eredetileg október közepén lett volna az utolsó előadásunk, de a bemutatónkat követően olyan mennyiségű visszajelzés és megkeresés érkezett a nézőktől, amelyeket nem hagyhattunk figyelmen kívül. Azt tapasztaltuk, hogy a Darázs témája valódi párbeszédeket indított el. Olyan kérdéseket vetett fel a nézőkben, amik miatt spontán közönségtalálkozók szerveződtek az egyes előadások után. Ennek a felelőssége mellett nem mehetünk el szó nélkül. A Centrál Színházban nemcsak nagyon jó helyen lesz a produkció, de az is meg tud valósulni, hogy szervezett beszélgetésekkel és feldolgozó programokkal egészíthessük ki”hangsúlyozta  Gerlóczi Judit, a Delta Produkció vezetője.

Az új helyszínen lévő első előadás már telt házas. Ezen alkalmat követően valósul meg a Darázs témáját feldolgozni hivatott beszélgetéssorozat első része az érdeklődő nézők számára. A felmerülő kérdések megválaszolásában nyújt szakmai segítséget a produkciónak az UNICEF Magyarország, amely szakértői bevonásával vesz részt az előadás utáni feldolgozó beszélgetésben. Szlankó Viola gyermekvédelmi igazgató mellé december 15-én csatlakozik Orvos-Tóth Noémi pszichológus, moderátorként pedig Sodró Eliza próbálja ki magát új szerepben. Az előadásokat követő szakmai beszélgetések podcast formájában is elérhetők lesznek. 

Kiss-Végh Emőkével itt beszélgettünk az előadásról.

A nyitóképen Sodró Eliza. Fotó: Gordon Eszter