fbpx

Spanyolország feketekomédiával nevez az Oscar-díjra

Spanyolország a Javier Bardem főszereplésével készült El buen patrón (A jó főnök) című feketekomédiával nevez a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára.

Fernando León de Aranoa író-rendező filmjében az Oscar-díjas spanyol színész alakítja Blancót, egy gyár karizmatikus, de kontrollmániás főnökét, aki mindent megtesz, hogy megvédje a maga alkotta világot, és a felesége előtt titokban tartsa gyakornokaival folytatott viszonyait.

A Cohen Media Group által készített spanyol nyelvű feketekomédia azt vizsgálja, hogyan élnek vissza egyesek a hatalommal kapcsolataikban, és ezt az elkövető szemszögéből teszi.

Bardem elmondta, hogy a szerep megformálását olyan emberek viselkedésének megfigyelésével és tanulmányozásával alapozta meg, mint Harvey Weinstein, akit a társadalom ünnepelt intelligenciája és üzleti érzéke miatt, egészen addig, amíg ki nem derült, hogyan élt vissza a hatalommal.

A filmet először a San Sebastián-i Filmfesztiválon mutatták be, majd látható volt a Zürichi Filmfesztiválon és a BFI London Filmfesztiválon.

A rovat további cikkei