fbpx

Spanyolországban koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a spanyol Ibermúsica meghívására érkezik az országba, ahol a két legjelentősebb koncerthelyszínen ad hangversenyt, április 19-én Barcelonában, a Katalán Zenepalotában, április 20-án a madridi Nemzeti Hangversenyteremben.

A két koncerten fellép Várdai István csellóművész, a zenekar művészeti igazgatója, valamint a Zeneakadémia több hallgatója is, akik a Mesterjáték program keretében már több alkalommal is közösen szerepeltek a zenekarral. Az együttes mindig kiemelt feladatának tekintette az utánpótlás-nevelést, a fiatal tehetségek támogatását. Az együttműködésnek jelentős szerepe van a növendékek karrierépítésében, és meghatározó mérföldkő, tapasztalat lehet a fiatal muzsikusok életpályáján a külföldi közös zenélés a kamarazenekarral.

Barcelonában és Madridban Várdai István csellóművészt, a zenekar művészeti igazgatóját szólistaként hallhatja a spanyol közönség a koncerteken. Haydn C-dúr csellóversenyét adja majd elő. A virtuóz concerto mellett a vonószenekari repertoár legnépszerűbb művei is műsorra kerülnek. Felcsendül Edvard Grieg Holberg-szvitje és Csajkovszkij Vonósszerenádja is. A spanyol közönség számára rendkívül ismert művet, Xavier Montsalvatge Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern című darabját az együttes kimondottan a spanyol közönség számára tanulta meg, ezzel szeretne tisztelegni a kortárs spanyol zene előtt.

Nyitókép: Liszt Ferenc Kamarazenekar

A rovat további cikkei