fbpx

Stork Natasát egy New York-i fesztiválon díjazták

A legjobb színésznőnek járó kitüntetést a Veszélyes lehet a fagyi főszereplőjének ítélték a New York-i Filmhéten.

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjában készült Veszélyes lehet a fagyi című alkotást a New York-i Filmhéten láthatta először a külföldi közönség. A fesztivál évről évre olyan nemzetközi válogatással várja a közönséget, amelyben a már befutott rendezők mellett az első filmes alkotók is bemutatkozhatnak.

A Stork Natasa kettős főszereplésével készült különleges alkotás a Nemzeti Filmintézet első filmeseket támogató Inkubátor programjában készült, Szilágyi Fanni rendezésében. A történet egy egypetéjű ikertestvérpárról szól, akik a külső hasonlóságok ellenére különböznek egymástól: Éva gazdag feleségként neveli kisfiát, míg a radiológus Adél a munkájába menekül a magány elől. Egy nap belép az életükbe Ákos, aki megtestesít mindent, amire a két nő vágyik.

Stork Natasa így nyilatkozott a díj kapcsán: „Nagyon boldog vagyok, és hálás Szilágyi Fanni rendezőnek és mindazoknak, akik ezen a filmen dolgoztak. Általában igaz, de itt fokozottan, hogy egy szerep megformálásához elképesztő csapatmunka szükséges. Ez a díj egy közös elismerés. Bízom benne, hogy a magyar közönségnek is tetszeni fog ez az érzékeny és varázslatos történet.”

A Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi főszereplésével készült Veszélyes lehet a fagyi producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi, rendezője Szilágyi Fanni. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte.

A Veszélyes lehet a fagyi a Partnerfilms gyártásában valósult meg, és itthon országszerte november 17-től lesz látható a Mozinet forgalmazásában.

A rovat további cikkei