Költő, forradalmár, nemzeti hős, a magyar nyelv márkaarca. Petőfi Sándor nevét Magyarországon mindenki ismeri. Mi Petőfi öröksége az utókor számára? Erre a kérdésre keresi a választ a Talpig magyar legfrissebb adása. Podcastajánló.

„Ha volt a magyar kultúrában kopernikuszi fordulat, akkor a reformkor az” – vallja Demeter Szilárd, a Magyar Kultúráért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, aki Petőfi örökségéről, a bicentenáriumi év céljairól és a PIM felújításáról mesél.

Költő lenni vagy nem lenni címmel nyílt meg a Petőfi Irodalmi Múzeum új, állandó Petőfi-kiállítása, ami az életrajz felmondása helyett nemzeti költőnk verseire koncentrál. Beszélgetőpartner: Kalla Zsuzsa, a PIM gyűjteményi igazgatója, a kiállítás kurátora.

„Újrameséli” Petőfi elbeszélő költeményét, a János vitézt az a kötet, ami tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek számára nyújt valódi és élvezhető irodalmi élményt. A kiadványt az egyik szerkesztő, a PIM múzeumpedagógusa, Czékmány Anna mutatja be.

https://open.spotify.com/episode/5V9czgwcZrArEqSo3pmyRk?si=2ce554bbee724d42

Talpig magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában vasárnaponként betekintenek a reformkor kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerhetjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám.