Június 11-én, csütörtökön Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című különleges drámáját mutatják be a Krúdy-klub teraszán.

Az iráni szerző 54 országban már sikerrel bemutatott színpadi játékának érdekessége, hogy a darabnak nincs se próbája, se díszlete, nincs jelmeze, de még rendezője sem. Még a szövegét is csak a színpadon ismerheti meg a színész, az előadás pedig a közönség aktív bevonásával alakul ki megismételhetetlenül.

Jordán Tamás, a színház igazgatója úgy fogalmazott: sok függ attól, hogy június 16-án hogyan határoz majd az Országgyűlés a koronavírus-járvány elleni védekezésről: mikortól és milyen körülmények között engedik, hogy a közönség visszatérjen a színházakba.

Az új évadra tervezett bérletes előadásokról elmondta: októberben mutatják be Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című zenés játékát Réthly Attila rendezésében.

Novemberben Mohácsi János rendezésében Ian Luca Caragiale Farsang című komédiáját viszik színre. 2021 januárjában a Márkus Emília teremben Samuel Beckett A játszma vége című színművének bemutatását tervezik Zsótér Sándor rendezésében.

Szintén jövő év januárjában a nagyszínpadon tervezik bemutatni Mike Leigh Abigail bulija című színművét Czukor Balázs rendezésében. Márciusban a nagyszínpadon Máté Gábor rendezésében a társulattal közösen egy improvizatív mű készül, amely arra keresi a választ: milyen darabot is játsszon egy színház a közönségnek. A Márkus Emília teremben pedig Edward Albee Nem félünk a farkastól című drámájának bemutatóját tervezik Réthly Attila rendezésében.

Jordán Tamás elmondta: távozik a társulattól Bajomi-Nagy György, Gonda Kata, Kálmánchelyi Zoltán, Kenderes Csaba, Matusek Attila és Trokán Péter, érkezik viszont Hajdu B. Péter, Hajmási Dávid, Herman Flóra, Lábodi Ádám, Major Erik és Róbert Gábor.

Megemlítette azt is: 2021. január 31-én lejár a kinevezése, amivel három évtizedes igazgatói pályafutása ér véget. Színészként továbbra sem kíván megválni a társulattól és Szombathelytől, amennyiben utóda igényt tart munkájára és tanácsaira – mondta.

Horváth Soma, Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere kijelentette: a színházigazgatói pályázat kiírásáról várhatóan a városi közgyűlés következő ülésén döntenek.