fbpx

Szabó Balázs: „Tovább feszegetném a határaimat gólyalábon” – podcast

A Mi lenne, ha… podcastsorozat legújabb epizódjában szó esik az utcazenéről, a dalszerzés szabadságáról és a pipázásról is. Az e heti vendég Szabó Balázs énekes-dalszerző.

Szabó Balázs valódi útkereső. Többféle művészeti ágban is otthonosan mozog, de az igazi szabadságát a dalszerzésben találta meg.  

„Az írás egy végtelen tér, ami a legszabadabb hely számomra a világon. Ott bármit lehet írni, tenni, gondolni, ábrándozni. Ott bárki lehetek vagy éppen senki” – fogalmazott. Történetekkel teli tárgyakra vágyik, és új hangszerekkel is szívesen kísérletezne.  

„Nagyon sokáig terveztem, hogy kiköltözöm Indiába, és megtanulok tablázni. Ez egy ütős hangszer, majdnem minden indiai zenében benne van mint ritmushangszer. A szitár mellett az egyik nemzeti hangszerük” – hangzik el a beszélgetés során. 

Vajon a múltba vagy a jövőbe utazna, ha lenne egy időgépe? És milyen számmal lépne fel a cirkuszban?  

A Magyar Kultúra Podcastok csatornáján jelentkező Mi lenne, ha… a Spotify mellett az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM podcast felületeken is elérhető. A következő epizód szeptember 21-én érkezik, a vendég Rófusz Ferenc rajzfilmrendező lesz.  

#podcast
#mi lenne, ha

A rovat további cikkei