A BÁV március 20-án tartja 18. Grafikai aukcióját, amelynek anyaga felöleli az antik alkotásoktól a kortárs figurális és nonfiguratív alkotásokig a magyar grafika történetének legjelentősebb fejezeteit.

Közel háromszáz tétel és több mint száz művész garantálja a sokszínűséget. A legizgalmasabb tételek közé tartozik Bak Imre két szitanyomata. A művész egyedi stílusa és a művek mérete igazi kuriózumnak számítanak. A kínálatban szerepelnek a magyar művészettörténet ikonikus alakjainak munkái is, köztük Kádár Béla, Kernstok Károly, Aba-Novák Vilmos, Barcsay Jenő, Kondor Béla, Gross Arnold és Maurer Dóra alkotásai.

A modern művészet kedvelői Bak Imre, Nádler István, Gyarmathy Tihamér, El Kazovszkij, Szóber Géza, Fehér László és ef Zámbó István alkotásai közül válogathatnak. A kínálatban különleges grafikai sorozatok, a Nyolcak, a római ösztöndíjasok, a háború utáni művészet és a szentendrei művészek munkái is szerepelnek.

Bak Imre_Átlós kompozíció.jpg
Bak Imre: Átlós kompozíció. Forrás: BÁV Galéria és Aukciósház

Ez alkalommal debütál a BÁV új, innovatív aukciós portálja. A vásárlók a jövőben ezen a platformon licitálhatnak az online aukciókon, de a hagyományos élő aukciók kínálatát is elérhetik rajta.

Az árverési tételek március 19-ig tekinthetők meg a BÁV Aukciósház Szent István körút 3. szám alatti galériájában és az aukciós portálon.