fbpx

Székelyföldön Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje

Az előadások időpontja a következő: augusztus 23. Borszék, Hármasliget, augusztus 24. este 7 óra Csíkszereda, Csíki Székely Múzeum.

Három székelyföldi településen, Gyergyóditróban, Borszéken és Csíkszeredában hallhatja a közönség a Vannak vidékek című estet.

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi-vers nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

A Kaláka együttes – Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs – pályafutásának 50. évében és Bogdán Zsolt színművész, a Budapesten a Vigadóban, majd a Kolozsvári Állami Magyar Színházban megtartott bemutatók után a Székelyföld három helyszínére viszik „haza” Kányádi Sándor verseit.

A felnőtteknek szóló előadás szerkesztő-rendezője Kőváry Katalin.

A rovat további cikkei