fbpx

Szétszórva Európában a koronavírus idején

Hogy vészeli át egy család a pandémia időszakát egymástól elszakítva? Mit tehet az ember, ha szeretne búcsút venni elhunyt édesanyjától, de az intézkedések ezt megtiltják? A Covid áldozatai és a karantén által szétszakított családok előtt tiszteleg a Független Színház Magyarország előadása, amely létrehozásában négy ország alkotói vettek részt.

Az előadást a Roma hősök – IV. Nemzetközi Roma Színházi Fesztiválon belül mutatták be november 18-án, és egy héten át elérhető a társulat YouTube csatornáján. Az alkotók a színdarab történetét közösen hozták létre az online térben, bizonyítva ezzel, hogy a távolság és az elszigeteltség nem lehet akadálya a művészek nemzetközi munkájának.

Ebben a mindenki számára nehéz időszakban erőt meríthetünk a roma család történetéből: bár tagjai veszteséggel, konfliktusokkal és titkokkal szembesülnek, a szeretet erejével mégis képesek továbblépni. A videófelvételek egy család zoomos beszélgetésének jeleneteit tárja elénk.

Jess Smith írónő gondolatai az előadásról: „Csodálatos előadás, a szívem megtelt szeretettel, a színészek játéka könnyeket csalt a szemembe. Egy anya gyógyító ereje. Teljes, feszült, erőteljes dráma egy anya gyógyító hangját előtérbe helyezve. Az idő ajándék, és jól kellene használnunk, falak helyett hidakat építve, amely alatt a víz szabadon és tisztán folyhat.”

Szereplők: Sonia Carmona Tapia, Lakatos Lucia, Richard R. O’Neill, Sebastiano Spinella és Szegedi Tamás. A darabot írta: Richard R. O’Neill Rendezte: Balogh Rodrigó, Illés Márton, Illés Péter.

A rovat további cikkei