Mihez kezdjen egy rutinosan összeszokott pár, amikor kikopni látszik az életükből a kezdeti lángoló szenvedély? Nagypál Orsi a Nyitva című pörgő ritmusú, szókimondó romantikus vígjátékában sorra dönti le a szexualitást övező tabukat. A film címválasztása sem véletlen, hiszen többek között azt a kérdést is feszegeti: vajon működőképes a mai világban a monogámia?

?Olyan filmet szerettem volna csinálni, amely szórakoztató, amelyen sokat lehet nevetni, de a film végére el is gondolkodtatja a nézőt. Fanni és Bálint hétköznapi, szerethető hősök, a problémáik sokunk számára átélhetőek, hiszen mindannyian voltunk már párkapcsolatban, vagy épp vágyunk erre. Miért ennyire fontos nekünk a hűség, mi számít megcsalásnak, hogyan beszéljünk a vágyainkról, mik az elvárásaink egy 50-60 évre szóló párkapcsolatban, tudunk-e szembenézni a saját tökéletlenségünkkel?? A film ezeket a néha igencsak kényes és kínos kérdéseket feszegeti, humorral oldva az ezekből adódó feszültséget? ? vallja filmjéről a rendező.

A filmet íróként és rendezőként Nagypál Orsi (Hidegzuhany, Terápia, Csak színház és más semmi, Tóth János) jegyzi, Radnay Csilla és Kovács Lehel mellett főszerepben Jordán Adélt, Péterfy Borit, Ötvös Andrást, Lénárdt Laurát és Brasch Bencét is láthatjuk. A film operatőre Herbai Máté, a vágó Mezei Áron, a film zenéjét Moldvai Márk szereztee, producerei Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya. A Nyitva című film gyártója a Megafilm.

A Nyitva című film október 18-tól látható a magyar mozikban, a film trailere pedig ITT érhető el.

Fotók: Megafilm/Piti Marcell