fbpx

Színes programkínálattal tér vissza a Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Két év kihagyás után újra megrendezik a Szentendrei Tavaszi Fesztivált március 25. és április 10. között – közölte az MTI-vel Lőrinczy György, a Szentendrei Teátrum vezetője.

A fesztivál műfaji gazdagsága is visszatér: a néptánctól a kortárs balettig, független színházi kamaradarabtól sztárokat felvonultató krimivígjátékig, népzenétől operán keresztül világslágerekig terjed az ezerszínű kulturális paletta, olyan előadásokkal is, melyek csak itt láthatók, de gyerekprogramok, tárlatvezetések, beszélgetések is lesznek – mondta el a teátrum vezetője.

Az idei rendezvény egyik különlegessége az összefogás ereje – emelte ki Lőrinczy György –, hiszen az alapvetően nyári szabadtéri színházi előadásokat szervező teátrum anyagi erőforrások híján a városban nagy számban megtalálható kulturális intézmények együttműködésére és a különböző előadó-művészeti szervezetek támogatott előadásaira számíthatott.

Ezért is van olyan nagy szüksége a közönség jelenlétére és támogatására a tavaszi fesztiválnak és az ott fellépő művészeknek. Ugyanakkor fontos jellemzője a rendezvénynek az is, hogy a produkciók egy része térítésmentesen, csupán regisztrációval tekinthető meg, illetve nagyon kedvezményes áron.

Yasmina Reza: Egy élet háromszor, KV Társulat

A színházi előadások között van a Tüskevár színpadra varázsolt, modernizált változata a Fórum Színház előadásában; A hűtlenség ára című krimi-vígjáték Pikali Gerdával, Nagy Sándorral és Németh Kristóffal; a L’art pour l’art Trió Csirkebefőtt című előadása, a Spinoza Színház Herzl című darabja Makranczi Zalánnal, Gyabronka Józseffel és Hajdú Lászlóval. A színházi előadások között különleges helyet foglal el a PanoDráma előadása, a Kár, hogy rák, amelyben a Szentendrei Teátrum koprodukciós partner – mondta el Lőrinczy György.

A zenei kínálatban található László Boldizsár és Nánási Helga estje Opera-szerelem címmel, Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell lírai dalestje Zabolátlan lovaim címmel. A Kubinyi Júlia Autentico formáció népzenei koncertje mellett olyan sajátos és egyedi produkcióval is találkozhat a közönség, mint a Dalok a bolhapiacról.

A műfaji skatulyákba nem besorolható előadás az Aranyakkord, a Győri Balett és a Karzat Színház közös produkciója, a Quimby együttes frontemberével, Kiss Tibivel a színpadon.

A táncszínházi kínálatban a Duna Művészegyüttes nagy sikerű Magyar Táncképek című előadása mellett kortárs táncelőadással is találkozhat a közönség Táncnovellák címmel.

A gyerekeket a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely marionettjátéka várja, amelyben Jancsi és Juliska történetét gondolták újra, „álomba csomagolva”.

KV Társulat és Trafó: Médeia

A produkcióknak a városháza, a könyvtár, a Dunaparti Művelődési Ház, a MANK Galéria, a P’Art Mozi és a szentendrei Szamos Marcipán Cukrászda ad otthont.

A fesztivál pénteken a KV Társulat és a Trafó közös előadásával, a Médeiával nyit, valamint Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt koncertjével, ahol a sztárvendég Molnár Levente lesz.

A részletes program itt található.

Nyitókép: Duna Művészegyüttes: Magyar táncképek. Fotók: Szentendrei Tavaszi Fesztivál

A rovat további cikkei