fbpx

Előadás Kaszás Attila családjának megsegítésére a Vígszínházban

Részlet A padlásból
Fotó: Vígszínház 
(MTI) – Kaszás Attila, aki 1983-tól tizenhat évet töltött a társulatban, Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter: A padlás című musicaljében a Rádiós szerepét játszotta.
    A Marton László rendezte előadást – amely a színlap szerint félig mese, félig musical, 9-99 éves korig – 18 éve tartja műsorán a Vígszínház.
    “Ezen a Padláson Ég és Föld között minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények” – olvasható az előadásról szóló összegzésben.

 
    Kaszás Attila a társulat tagjaként sok más produkció mellett Bertolt Brecht: Baál, Osborne: Dühöngő ifjúság, Kleist:Heilbronni Katica című darabjában, a West Side Story és a Macbeth című előadásban nyújtott emlékezetes alakítást.
    A színész pályája kezdetén a Vígszínház tagjaként, majd négy éven át szabadúszóként dolgozott, 2003-ban szerződött a Nemzeti Színházhoz.
    A Jászai Mari-díjas művész 47 éves korában, március 23-án hunyt el. A Nemzeti Színház és a Vígszínház saját halottjának tekinti.
    A Nemzeti Színház adományjegyet bocsátott ki Kaszás Attila családjának támogatására.

A rovat további cikkei