EDV_6568_

A bábszínház ősszel ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, ebből az alkalomból októberben egyhetes fesztivál indul, amelynek nyitóelőadásaként Weöres Sándor: Holdbeli csónakos című művét állítja színpadra Hoffer Károly. Pávaszem királykisasszony története 8 éven felülieknek szól, és a Nagyszínpadon valósul majd meg. Weöres Sándor költői mesejátéka a szó legmélyebb, legnemesebb értelmében mese is, játék is. A vásári bábhagyomány humorát és szabadságát ötvözi a klasszikus népmesék felnőtté válásról szóló történeteivel.

A decemberi premier Kosztolányi Dezső novellája, az Esti Kornél Szilágyi Bálint rendezésében. Az irodalmi fikció bábszínházi adaptációja 16 éven felülieknek készül a Kemény Henrik Teremben.

bab
A Bábszínház 2018/2019-es évada

2020 januárjában láthatja a közönség John Boyne: Szabadesés avagy Barnaby Brocket kalandjai a felhőkön innen és túl című történetét. Lázár Helga rendező 10 éven felülieknek ajánlja az ausztrál kisfiú történetét, aki születésétől fogva más, mint bárki a környezetében. Barnaby különleges utazását az Ország Lili Stúdió színpadán követhetik majd figyelemmel.

Februárban Schneider Jankó rendez a Nagyszínpadon: Václav Ctvrtek Rumcájsz című meséje a kisiskolásoknak szól. A cseh ifjúsági író történetei világszerte népszerűek, Hoffer Károly látványvilágával várhatóan a magyar gyerekek is hamar megszeretik a bábos verziót.

44049094_2264353326912535_4413443041147224064_o
A Bábszínház 2018/2019-es évada

Áprilisban a 3 év alattiakat és szüleiket várja a színház a Kemény Henrik Terembe. Markó-Valentyik Anna rendező Rügyek és gyökerek címmel egy olyan újszerű előadást hoz létre, amely már egész kicsi kortól azt tudatosítja a gyerekekben, mennyire fontos a környezetünk védelme. A produkcióban újrahasznosított elemekből álló díszlettel és bábokkal dolgoznak az alkotók, hogy a próbafolyamat során a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják maguk után.

A képek forrása a Bábszínház Facebook-oldala.