Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Art moments művészeti fesztivált központja a Várkert Bazár lesz, a rendezvény az idei évben az ?Art Around Us? szlogen köré szerveződik. Október 15-e és 31-e között a Várkertben arab tematikájú kiállításokat láthat a közönség.


_d6ab7f46998115a6ce04e250332fb72afd281f87c032836e45_pimgpsh_fullsize_distr1_400x266.png
Fotó: Csákvári Zsigmond

Az ART AROUND US ?KUWAIT elnevezésű kiállításon öt kiváló kuvaiti fotóművész a mindennapi élet művészi szépségű pillanatait megörökítő alkotásait láthatják az érdeklődők. A másik arab vonatkozású tárlat, az ART AROUND US ? DUBAI egy különleges válogatás a 12 éve Dubaiban élő és alkotó Richweisz Péter, valamint az uralkodói család tagja, őfelsége Sheikha Fatima Bint Hazza al Nahyan képeiből.

A Várkert Bazárban rendezett programok zárásaként október 17-én, az URBAN TACTICS elnevezésű rendezvényen az érdeklődők valós időben láthatják, ahogyan a művészet megszületik: európai és hazai művészek élő street art festést mutatnak be ? ezzel a performansszal nyílik meg az Art Moments street art galériája. A Nemzeti Táncszínház három produkciót hoz a Várkert Bazár színpadára 2015 októberében. Október 20-án a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével mutatják be az Insomnia című művet, mely az álmatlanságnak a valóságérzékelésre és a belső világára gyakorolt hatásairól szól.

Október 21-én a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékeinek és hallgatóinak műsorát láthatjuk A jövő csillagai című egész estés előadás keretében. Október 22-én a Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Együttes mutatja be a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös néptánc-produkcióját, az első világháború szomorú évfordulójára emlékező Sírnak a harangok című darabot.

Az előadáshoz különleges kedvezmény is kapcsolódik: mindazok, akik az előadására érvényes jeggyel rendelkeznek, 20% kedvezménnyel válthatnak belépőt a Várkert Bazár Új világ született - Európai testvérháború 1914-1918 elnevezésű tárlatára, míg a kiállítás látogatói 20% kedvezménnyel nézhetik meg az október 22-i, Sírnak a harangok című előadást, amennyiben a kiállításra érvényesített vagy előre váltott jeggyel rendelkeznek.

További információk: http://www.varkertbazar.hu/hu/programok/art-moments-fesztival