Egy_szerelem_3_ejszakaja_3
Egy szerelem három éjszakája a nagyváradi Szigligeti Színház előadásában

Az Erdélyi Hét a nagyváradi Szigligeti Színház Egy szerelem három éjszakája című előadásával nyit. Hubay Miklós?Ránki György?Vas István klasszikusát az első magyar musicalként is emlegetik.

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című bábelőadását, illetve a Migránsoook ? avagy túlsúlyban a bárkánk című darabját hozza Gyulára.

A marosvásárhelyi Spectrum Színház, a Maros Művészegyüttes és a Kisvárdai Várszínház közös produkciójaként szerepel Tamási Áron remekműve, a Tündöklő Jeromos.

A temesvári Csiky Gergely Állami Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc címmel adja elő Jordi Galcerán darabját.

Burundanga_avagy_a_maszk_a_baszk_meg_a_cucc
Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc
Forrás: harag.eu

Kolozsvárrról két előadás is érkezik, a Liget címűt a Váróterem Projekt, a Homemade címűt a Kolozsvári Állami Magyar Színház adja elő.

A csíkszeredai Csíki Játékszín a Mágnás Miska című operettjét mutatja be.

Idén a Gyulai Várszínházban hagyományos felolvasó-színházi előadást is az Erdélyi Hétre szervezték: a Nem bánok semmit című Székely Csaba-darabot Sebestyén Aba rendezésében láthatjuk.