A színház műsorán szerepel a Zenta, 1697 című rockopera, Szarka Gyula és Szálinger Balázs műve, amelynek magyarországi bemutatóját augusztusban tartották az esztergomi bazilika előtt. Októberben látható a kamaraszínházban Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című színpadi játéka Szilágyi Tibor és Szélyes Ferenc főszereplésével. Henrik Ibsen Peer Gynt című drámai költeményét november 30-tól játsszák.

A Sopron Balett és az Europaballett St. Pölten a Stabat Mater című táncjátékkal mutatkozik be a nagyszínpadon. A felnőtt bérlet utolsó bemutatója Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter A padlás című musicalje lesz.

A középiskolások Dés László, Nemes István, Bőhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter Valahol Európában című musicaljét láthatják Halasi Imre rendezésében. A darabot nyáron mutatták be a fertőrákosi barlangszínházban. A következő évad egyik újdonsága, hogy a középiskolás korosztály regisztráció után még szabadon választhat három darabból, amelyekről az alkotók beszélgetnek majd velük.

Felsős bérletben a Zenta, 1697, A padlás és a Valahol Európában című produkciókat nézhetik meg a nagyszínpadon. A Semmi című darabot a Liszt Ferenc Kulturális Központ PincePontjában játsszák, tantermi színház keretében pedig A muter és a dzsinnek című színházi nevelési előadást láthatják a diákok.

Az idei évadban a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című zenés magyar népmesét, Arany János Jóka ördöge című meséjét, Szarka Gyula gyermekkoncertjét, a Tücsöklakodalmat és a Kelekótya haramiák című bábszínházi darabot tekinthetik meg színházkedvelő a gyerekek.

A bérletszünet idején A víg özvegy, a Valahol Európában, a Rejtő kabaré plusz és a békéscsabai színházból érkező Elnémult harangok című előadások szerepelnek műsoron.

A víg özvegy
Fotó forrása: soproniszinhaz.hu

Szeptember 20. és 25. között rendezik meg a Progress Sopron 2019. Nemzeti és Nemzetközi Amatőrszínházi Fesztivált. A második alkalommal megrendezendő esemény versenyprogramjában hat ország Csehország, Horvátország, Magyarország, Oroszország, Románia és Szlovákia kilenc csoportja vesz részt. A nem hivatásos és amatőr színjátszás seregszemléjét idén a Páneurópai Piknik és a vasfüggöny lebontásának harmincadik évfordulójának jegyében rendezik.

Kiemelt fotó: Valahol Európában, fotó forrása: soproniszinhaz.hu