wssz__evadismerteto_600x399.png
Jordán Tamás az évadismertető sajtótájékoztatónFotó forrása: wssz.hu

Öt bemutatót a nagyszínpadon, négyet a Márkus Emília Teremben, egyet pedig augusztus közepén, a Savaria Karneválon a Karneválszínház keretében tekinthet meg a közönség.

 

Szeptember 20-án mutatja be a színház Oleg és Vlagyimir Presznyakov Terrorizmus című darabját, amelyet egy olasz rendező, Luca Cortina visz színre. November 8-án mutatják be Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát a Mohácsi testvérek átiratában, Mohácsi János rendezésében, február 20-án lesz a bemutatója G. Feydeau-Hamvai Kornél Kis hölgy a Maximból című színjátékának Réthly Attila rendezésében és május 8-án kerül a színre Carlo Goldoni Mirandolina című vígjátéka, amelyet Székely Krisztina rendez.

 

Bérleten kívüli bemutatóként láthatja majd a közönség Lőrinczy Attila XYZ című darabját, amelyet ugyancsak Réthly Attila rendez a nagyszínpadon.

 


evadismerteto_wssz_600x399.png
Fotó forrása: wssz.hu

A Márkus Emília teremben mutatatják be a szlovén szerző, Simona Semenic 5 fiú című darabját, amelyet Jasa Koceli rendez. November 15-én Hamvai Kornél Márton partjelző fázik című színdarabját láthatja a közönség Valló Péter rendezésében, február 7-én pedig Peter Shaffer Equus című művét állítja színpadra Zsótér Sándor rendező.

 

Újra rendez Czukor Balázs a Weöres Sándor Színházban. A tervek szerint a bemutató 2020. áprilisában lesz, de egyelőre sem a darab címét, sem a szerzőjét nem árulták el a teátrum műsorismertetőjében.

 

A Karneválszínház jövőre Carlo Goldoni A főnök meg én meg a főnök című vígjátékát mutatja majd be Réthly Attila rendezésében, a premiert augusztus 15-én tartják.


a_salemi_boszorkanyok_600x247.png
Jelenet A salemi boszorkányok című előadásból

Vendégszereplések is tarkítják a szombathelyi színház programját, az Alföldi Róbert által rendezett A salemi boszorkányok című előadással május 5-én az Európai Színházi Konvenció (ETC) keretében a Nova Gorica-i Szlovén Nemzeti Színházban lép fel a társulat.

A darab meghívást kapott Budapestre is a június 24-25-én megrendezendő Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjába is.