Az első premiert húsvét után, április 10-én láthatják a nézők. A Talizmán című darab főhőse Titusz, akinek egyetlen bűne gyönyörű vörös haja. Bélyeg vagy áldás? ? kiderül Johann Nestroy darabjából, amelyet Keszég László állított színpadra Porogi Ádám, Trokán Nóra, Csapó Virág és Tolnai Hella főszereplésével.

atalizman

 

Egy héttel később, április 17-én a Ruszt Stúdió Színházban kerül színre A zöldnadrágos lovag frissített, üdítő változata, Hol szoknya, hol nadrág címmel. A szerzőt, Tirso de Molinát méltán emlegetik a spanyol irodalom kiemelkedő alakjaként. A könnyed, vidám játék nagyszerű szereposztásban lesz látható, többek között Decsi Edittel, Szemenyei Jánossal, Magyar Évával, Szokolai Péterrel, Körtvélyessy Zsolttal. Az előadásban két fiatal színművész is fellép, Gábri Nikolett és Gelányi Bence ? mindketten a Kaposvári Egyetem hallgatói.

 

Az évad egyik kiemelt eseménye a balettkar önálló produkciójának bemutatója. Idén különösen nagy fába vágta a fejszéjét Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetője. Bizet világhírű operájának balett-szvit változatát a ?60-as években betiltották túlfűtött erotikája miatt. Színházunk nagyszerű táncosai Barta Dóra koreográfiájában elkészítették saját változatukat a démoni nő alaptípusáról. A bemutató előadás április 23-án lesz a nagy színpadon.