egy

Lázasan készülődnek a Pesti Központi Árvaházban, ugyanis az ott élő gyerekek közül négyen is részt vesznek majd a Moszkvai Balett budapesti előadásán. A hattyúk tava című darabot december 2-án és 3-án az Erkel Színház színpadán láthatja a nagyérdemű, a néptáncos és balettos magyar kisgyerekek az orosz balettiskola legkiemelkedőbb táncművészeivel lepnek közös színpadra.

?A Royal Moscow Balett a rendszerváltás óta a világon már több tízezer, köztük magyar nézőkkel ismertette meg táncszínházának különleges látványvilágát. Nekünk és a meglepetésprodukció résztvevőinek is óriási megtiszteltetés, hogy a 2002 óta töretlen népszerűségnek örvendő társulat adventi előadásához az árvaház tehetséges gyermekei is csatlakozhatnak? ? mondta a decemberi előadást szervező JVS Group Magyarország vezérigazgatója.

 

Bátyi Dániel hangsúlyozta: a Moszkvai Balett társulat állandó vendégei az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is, továbbá olyan afrikai országokban is turnéztak már, mint például Tanzánia, Zambia és Kenya. A balett társulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból. A hattyúk tava előadása hasonlóan emlékezetesnek ígérkezik a budapesti közönség számára, mint a tavalyi mesés adventi történet.