1-3
Forrás: Kabóca Bábszínház

Elsőként Kertész Erzsi Nem mese című műve alapján a Valami titkos dolog című előadást mutatják be Szántó Viktória rendezésében, ezt követi a Rómeó és Júlia bemutatója, melyet William Shakespeare nyomán Markó Róbert ír színpadra. Az előadás, mely három generáción keresztül elemzi a szerelmet, a Veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül Bartal Kiss Rita rendezésében. Sándor Anna Jack, a megmentő című alkotása után Kovács Gáborján nyolcvan meséből álló sorozatából öt történetet láthatnak a nézők A Négytornyú Kastély Meséi címmel, Rumi László rendezésében.

Buda Ferenc Csillaglépő Csodaszarvas című alkotása a magyarság eredettörténetére, értékeire kívánja felhívni a figyelmet, ezt követően a Mama című bábelőadás kerül színre, Varsányi Péter rendezésében. A középiskolás korosztálynak szánt Klamm háborúja színházi előadás egész évadban látható lesz.

A havi rendszerességgel látható vendégelőadások mellé családi programokat is szervez a színház. Elsőként a Magamura Alkotóműhely Dobronka cirkusz, világszám! című darabját, majd Fabók Mancsi A székely menyecske meg az ördög című előadását állítják színpadra. Látható lesz még a MárkusZínház előadásában Az égig érő fa, Pályi János Vitéz László című produkciója, az Aranyszamár Színház előadásában a Mesék a Tejúton túlról, Écsi Gyöngyi A világ kenyere, a Tintaló Társulás Zsiga föstő festje, majd a Ziránó Színház előadásában a Babszem Jankó.

mesek
Aranyszamár Színház: Mesék a Tejúton túlról
Forrás: YouTube

Június 15-én és 16-án Minden, ami cirkusz! mottóval rendezik meg a 26. Kabóciádé Családi Fesztivált. A kétnapos rendezvényen artisták foglalják el a porondot, Dávid kontra Góliát címmel játékos filmforgatást szerveznek, a Kabóca Bábszínház pedig az Öttornyú Cirkusz Meséit mutatja be.

A Történet a tálról és a kanálról címmel a szatmárnémeti Brighella Bábtagozatának előadását láthatjuk, a Mikropódium Családi Bábszínház pedig a Stop és a Guruló cirkusz című produkcióval érkezik. Pulcinella éneke címmel bábos vásári kavalkádot szerveznek, Méhes Csaba pantomim műsorát követően pedig éjszakai kalandtúrát indítanak, ahol tűzzsonglőrök fogadják a családokat.

A rendezvény második napján a nézők A Hős Miklós című bábelőadást élvezhetik a MárkusZínház előadásában, lesz gólyalábas vetélkedő, a fesztivál zárásaként pedig Ágoston Béla bandája zenél majd. A kézműves sátorban bohócsipkát és bohócgallért készíthetnek a gyermekek, és játékos artistaképzőben is próbára tehetik képességeiket.