jancsi-es-juliska-opera
 

A 2016-ban alakult formáció ? Baghi Viktória, Gaál Mónika és Kiss Viktória ? célja a fiatal korosztály megszólítása és az opera műfajával való megismertetése volt. A klasszikus rendezésű meseopera-keresztmetszet játékosságával, vidámságával és könnyen megjegyezhető dallamaival közel hozza az opera műfaját a gyerekekhez.

A 45 perces, éppen egy tanórányi hosszúságú előadásban a zenei részeket mesés átvezetők kötik össze, pótolva ezzel a keresztmetszet során kimaradó részeket, és megkönnyítve az első találkozást az operával. Az előadás végén a gyerekeknek lehetőségük nyílik táncolni Jancsival és Juliskával, és akár még közös fotót is készíthetnek a szereplőkkel.

 

jancsi_es_juliska_PMSZ

?A gyerekek és felnőtt kísérőik nagyon élvezik az előadást, az első hangtól az utolsóig velünk vannak, reagálnak a színpadon történtekre ? például felnevetnek Jancsi és Juliska seprűharcán, vagy összerezzennek a boszorkány megjelenésekor? ? mesélte Baghi Viktória, az előadás Juliskája.

Az április 14-ei előadáson minden néző, ha nem is mézeskalácsot, de puszedlit mindenképpen kap, egy szerencsés látogató pedig nyertese lehet a kifejezetten erre az alkalomra készült varázsbögrének.