Csokonai_Szinhaz
Komolay Szabolcs Debrecen alpolgármestere és Gemza Péter igazgató
az évadismertető sajtótájékoztatón. Fotó: Máthé András

Továbbra is működik majd a jelenleg kamaraszínházként funkcionáló Víg mozi, új helyszín lesz a Debreceni Művelődési Központ Pódium-terme, az egyetem agrárcampusán lévő színházterem, illetve a Nagyerdei Stadion két területe, a Hall és a mostani Sajtóterem.

A felújított Csokonai Színházban 2022-ben lesznek ismét előadások, a belvárosi Latinovits Színház 2021 végére készül el, ennek ellenére a stadioni játszóhelyekkel hosszabb távon számolnak, ott később is rendszeresen tartanak majd színházi rendezvényeket, bemutatókat.

Keszeg_Laszlo
Keszég László
Fotó forrása: szinhaz.hu

Az évad szeptember 8-án a hagyományos évadnyitó gálával kezdődik, az első bemutató ? a Közel-távol című táncprodukció szeptember 20-án kerül színre.
Szeptemberben kerül színre a Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián szerzőhármas által jegyzett, A Pál utcai fiúk című zenés játék Keszég László rendezésében. Keszég László egy Dürrenmatt-darabot is rendez majd a színházban, Az öreg hölgy látogatását állítja színpadra, a főszerepben Kubik Annával és Bakota Árpáddal.

A színház ősszel műsorra tűzi Kálmán Imre operettjét, a Csárdáskirálynőt, Gemza Péter rendezésében.

Repertoárra kerül Ilja Bocsarnikovsz rendezésében a Don Quijote, főbb szerepekben Mercs Jánost és Rózsa Lászlót láthatja majd a közönség.

rackevei_anna
Ráckevei Anna
Fotó forrása: debmedia.hu

Bemutatják a Magyar Elektrát Szabó K. István rendezésében, Ráckevei Annával és Tolnai Hellával. Puccini Toscáját az évad második felében láthatja majd a közönség. García Lorca színpadi adaptációja, a Yerma Újhelyi Kinga főszereplésével, Ancu Bradu rendezésében kerül majd színpadra.

Több kortárs ősbemutatóval is készülnek a jövő évadban. Mikó Csaba Nemtudomka, Romankovics Edit Para, Pass Andrea kamaszoknak szóló darabja, az Imágó Varga Klári és Rózsa László főszereplésével, valamint Tóth Réka Ágnes Közel-távol című darabja először lesz látható a Csokonai Színházban.

Varga_Klari
Varga Klári
Fotó forrása: haon.hu

Jövőre is lesz MagdaFeszt, amely ismét Szabó Magda születésnapja köré szerveződik, áprilisban pedig a DESZKA, a kortárs drámák fesztiválját rendezik meg Debrecenben.

Forrás: MTI