A Radnóti Színház december 5-én 15:00-kor könyvbemutatóra várja a közönséget és a sajtó képviselőit: a Radnóti Színház elmúlt harminc évéről jelenik meg kiadvány ?Fellengző állomások" címmel. A Magvető Kiadó és a Radnóti Színház közös gondozásában megjelenő kötetet Tarján Tamás szerkeszti.

December 20-án mutatják be a Miroslav Krleža horvát szerző A Glembay ház című darabját, Valló Péter rendezésében.

Cégbirodalom, dúsgazdag család, befolyásos és tekintélyes polgárok, az üzleti- és pénzvilág előkelőségei ? ezek a Glembayak. A Glembay ház, a Glembay klán, a Glembay Ltd. Élén a családfővel, Ignjat Glembayval, a hetvenéves jubileumát ünneplő cégcsoport első emberével.

 

Egyetlen családtag van, aki nem tudja átadni magát az ünnepi hangulatnak: Leone, az öreg Glembay első házasságából született fia, aki a művészetet választotta az üzleti karrier helyett, és amikor hosszú idő után most újra találkozik apjával és a családdal, egyre kevésbé képes magában tartani mindazt, amit a rokonokról, az üzleti és családi titkokról, no meg: apja jelenlegi és jóval fiatalabb feleségéről tud.

 

Nem sok kell hozzá, hogy apa és fiú, két generáció, két világszemlélet ? két férfi összecsapjon és életre-halálra megvívjon egymással. Ennek az összecsapásnak a lenyomata a világhírű horvát klasszikus szerző viharos lendületű, sötét indulatokkal telt drámája.

December 31-én, Szilveszterkor egy különleges zenés esttel, a RADNÓTI BÁRral búcsúztatják a 2015-ös évet, amelyben a társulat minden tagja részt vesz, és énekes-táncos produkcióval szórakoztatja a közönséget, két időpontban: 18:00 órakor és 21:30 órakor.

Erről részletesebben itt olvashatnak: http://www.radnotiszinhaz.hu/-hirek/1378-mar-kaphatok-a-jegyek-szilveszteri-msorunkra-.html

 

Decemberben elbúcsúzik a színház egy előadástól: 4-én utolsó alkalommal játsszák Euripidész Oresztész című drámáját.

A decemberi jegyeket október 20. keddtől személyesen, október 22. csütörtöktől online is meg tudják váltani.