hamlet_1_600x337.png
Jelenet az előadásból

Hamlet átlagos kamaszfiú, akit épp csak az különböztet meg a többiektől, hogy egy királyi udvarban él, és ő a király fia. Ám hirtelen elveszíti az édesapját, és a világ nagyon más arcát kezdi mutatni neki. Olyan dolgok derülnek ki a családtagjairól, amelyek merőben megváltoztatják a felnőttekről és a társadalomról alkotott képét.

Hihet-e még az anyjának, aki valószínűleg már az apja életében is titkos viszonyt folytatott a nagybátyjával? Ilyenek a nők? A bácsikája sem az, akinek hitte. Senki sem az, akinek hitte. Nem bízhat senkiben.

Ráadásul az apja szelleme visszatér a síron túlról, és közli a fiával, hogy a nagybácsi ölte meg. Felszólítja Hamletet, hogy álljon rajta véres bosszút. Hamlet azonban meghasonlik a szülői elvárás terhe és a saját értékítélete közötti ellentétben. Vajon mi lenne a helyes lépés?


hamlet_2_600x395.png
Jelenet az előadásból

A Ciróka Bábszínház középiskolásoknak szóló előadása William Shakespeare Hamlet című drámájának rendhagyó, újragondolt adaptációja, Hamlet szemszögéből elmesélve: a bizalmatlanná vált Hamlet világa ez, ahol mindenki álarcot visel, és már nem lehet eldönteni, hogy kinek mit lehet elhinni.

A darab Nádasdy Ádám és Arany János fordításai alapján készült. A május 4-én 19 órakor debütáló előadást Ivanics Tamás rendezésében láthatják az érdeklődők, a darabot Tóth Mátyás, Dénes Emőke és Lendváczky Zoltán játsszák.