Mióta foglalkozol zenéléssel?

A basszusgitározást körülbelül 5 éve csinálom, a looper pedálos zenélést pedig két éve kezdtem el. Mellettük beatboxolok, és mint minden zenésznek, nekem is kötelességem egy kicsit zongorázni tudnom is.

Miért döntöttél úgy, hogy egyedül alapítasz egy zenekart?

Mindig is szerettem volna egy különleges könnyűzenei projektet megvalósítani. Mivel nehezen akart összejönni egy zenekar, úgy döntöttem, hogy akkor én magam fogok alkotni egyet, így nem lesz gond a toborzással.

Saját dalokat játszol vagy feldolgozásokat?

Egyelőre csak saját dalaim vannak, de szeretnék feldolgozásokat is készíteni. Még nem hallottam olyan dalt, amiben látnék ehhez fantáziát, így egyelőre maradnak az enyémek a repertoárban.

Kik inspiráltak, kik voltak rád hatással?

Nagyon széleskörű műfajokat kedvelek. Lehet az Daft Punk, Punnany Massif, Marcus Miller vagy Victor Wooten stb. Ők mind másfajta zenéket képviselnek, amelyek valamiért mégis közel állnak hozzám. Alapvetően azonban jazz-zenészként funkcionálok.

Jazz-zenészként hol lehet veled találkozni?

Basszusgitározok egy D. A. S. Trio nevű zenekarban, velük is nyertünk támogatást a Cseh Tamás Programban. A közös zenénket modern jazz-nek nevezném. A másik együttes, ahol basszusgitározok, a New Trend, szintén jazz, de az előzőnél kicsivel nyugodtabb vállfajába sorolható.  

Mit szeretnél elérni a Cseh Tamás Program által?

Az a célom, hogy legyen egy olyan portfólióm, imidzsem a klipek, stúdiófelvételek révén, amik alapján megismernek az emberek. Így nekem nem kell külön azzal törődnöm, hogy megismertessem a munkámat. Remélem, ha befejezem a fenti feladatokat, a nagyközönségnek is lesz képe a zenei tevékenységeimről. Főleg a looperes, pedálos zenéről, ezt még nem sokan csinálják Magyarországon, érdemes lenne kiaknázni ezt a területet.

A program nélkül szerinted milyen esélyei vannak egy kezdő zenésznek?

Mindenképpen sokkal nehezebb nélküle. Elsősorban az anyagi dolgokat nagyobb kihívás finanszírozni támogatás nélkül. Lemezkiadás, stúdiófelvételek, klipforgatás stb. iszonyatos összegeket emésztenek fel. Hatalmas löketet jelent a pályafutásomban az, hogy támogatást kaptam mindehhez és nem önerőből kell előteremtenem a szükséges pénzt.

Fotó: Bihari Ágnes