A Duda Éva Társulat vendégjátokkal indította az idei évadot. Nemrég tértek haza Nagyváradról, ahol az Infinite Dance Fesztiválon mutatták be Mesh és Labirints című előadásukat, pár nappal később pedig a Szegedi Nemzeti Színház színpadán volt látható ugyancsak ez a két darab, a Maszk által szervezett HétFű sorozat részeként.

 

A Duda Éva Társulat számára készült Blurry című előadást a Jurányi Inkubátorházban mutatják be. Egy különleges, helyspecifikus, egyedi hangulatú estére számíthatnak a nézők, ahol a táncművészek közelsége egy olyan intim teret hoz létre, hogy a nézők is szinte az előadás részesévé válnak. A darab, amely nagyon magas szintű technikai tudást és felkészültséget igényel a táncosoktól, felébreszti a fizikai és érzelmi érzékelést, ismeretlen területre kalauzolva a nézőket, egy új világba vezetve őket egy rövid időre.

 

A Blurry koreográfusa, Quan Bui Ngoc Vietnámban született, de jelenleg Belgiumban él, tagja a világhírű Les Ballets C de la B együttesének. Workshopjai nemzetközi szinten igen népszerűek.

 

A Blurry című előadást két alkalommal tűzi műsorra a Jurányi Inkubátorház: november 14-én és 15-én 19:30-kor lesz látható az új termében, a Jurányi Laborban. További részletek a Duda Éva Társulat honlapján találhatók. A különleges koreográfiából a darab előzetesében kaphatunk ízelítőt.

 

Már zajlanak továbbá a Duda Éva Társulat új bemutatójának, az Utópia című színdarabnak a próbái is, a premier december 7-8.-án lesz a Trafó Kortárs Művészetek Házában. A darab abból a gondolatból indul ki, mi lenne, ha a szereplők kiszabadulnának saját életükből, és egy utópisztikus világban találkoznának, ahol mindenki maga teremtheti meg a saját isteneit, szerelmeit. Az előadás főbb szerepében Lőrinc Katalin és Kálid Artúr látható.

Fotók a Blurry című alőadásból: Domolky Dániel